Ustalara Saygı: İstanbul

Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Ustalara Saygı Gecesi” etkinlikleri yaz aylarında Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda olacak. 14 Temmuz Pazartesi akşamı etkinliğin konuğu “İstanbul”.

soL (HABER MERKEZİ) Üç sezondur Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde "Ustalara Saygı" toplantıları düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, yaz aylarında etkinliklerini Beşiktaş Abbasağa Parkı'na taşıdı.

Faruk Şüyun'un hazırlayıp yönettiği, "Ustalara Saygı - Yaz Esintisi" başlığını taşıyan etkinliklerin ilki, 14 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:00'de, "İstanbul"u konuk edecek.

Toplantılar, daha önce, Nâzım Hikmet, Yıldız Kenter, Ara Güler, İlber Ortaylı, Uğur Mumcu, Duygu Asena, Oktay Akbal ve Erol Günaydın için yapılmıştı.

Programda neler var?
Sinema, sohbet ve müziği seyircilerine bir arada sunmayı hedefleyen etkinlikte ilk olarak Yeşilçam'ın gizli kahramanlarından, yüzlerce filmde tonmaysterlik yapan, Yeni Lale Film'in sahibi, koleksiyoncu Necip Sarıcı'nın hazırladığı, ilk Türk filmi "Ayastefanos'taki Rus Abidesi'nin Yıkılışı"ndan günümüze uzanan "Türk Sinemasında İstanbul" belgeseli sunulacak. Sinema eleştirmeni ve yazar Agâh Özgüç, Necip Sarıcı ve arşivci Yahya Karadaş ise görüntülerden yola çıkarak, "bir zamanların İstanbulu"nu sohbetleriyle günümüze taşıyacaklar. Ömer Özgeç'in gitarıyla "İstanbul'a adanmış şarkıları" seslendireceği "Yeşilçam'da İstanbul'a Saygı Duruşu" gecesi, Yahya Karadaş'ın özel arşivinden görüntülerle hazırladığı film ile sona erecek.