Bu da muhafazakar İHL sözlük

Dinci basındaki ağabeylerinin, "ekşisözlük'ü Jakobenizm'in vicdanına bırakmamalıyız. ekşisözlük'e girin ve orayı fethedin" çağrısı üzerine harekete geçenlerin dinci gençliğe ait bir "sözlük" kurmaya karar vermesiyle, "alemin tek İslami sözlüğü" sloganı ve ekşisözlük'e rakip olma iddiası eşliğinde ortaya çıkan İHLsözlük adlı internet sitesi, alan…

soL (HABER MERKEZİ) "Meçhul X", "Seyyar Gazali", "Detroitli Kızıl", "İmhotep" ve "Kız İHL Önünde Bekleyen Çocuk" nickli (takma isim) yönetici ve yazarlarının ilk kez Star gazetesinden Murat Menteş'e verdikleri fotoğraflı röportajla tanıtılan İHLsözlük (imam hatip liselilerin sözlüğü) adlı internet sitesi, dincilerin, dünyabizim.com sitesi ve Cafcaf dergisinin ardından "muhalif, özgürlükçü ve espritüel bir söylemin yükselişi"ne işaret ettiği iddiasıyla açılan yeni bir cephesi oldu.

8 Nisan'da yayına başlayan ve kısa sürede de dört bin üyeye ulaştığı söylenen İHLsözlük'ün kurucuları arasında aslında hiç imam hatip liseli bulunmadığını belirten sözlük yöneticileri, kendilerini, "İslamcı, Sezai Karakoç sempatizanı", "Kabataş Erkek Lisesi mezunu, Nur cemaatiyle temasta" ve "Saint Joseph mezunu" sözleriyle tanımlarken, 11 moderatörün hepsinin İslami kimliğinin birbirinden farklı olduğunu söylediler.

İki ay içinde Uludağsözlük ve ekşisözlük'ten sonra en fazla ziyaret alan site konumuna ulaştıklarını belirten sözlük yöneticileri, "diğer sözlükler dururken, İHLsözlük'ü neden kurdunuz" sorusuna, "diğerlerinde İslami değerlere ciddi hakaret ve küfürler yer alıyor. Peygamberimize 'sapık' diyen var. Bunlar ağırımıza gidiyor" diye cevapladılar.

Atatürk'e hakaret ettirmeyen "Osmanlılar"ın sözlüğü
Bir Nurcu ile Erbakancının yan yana gelmesi "normalde zor" olmasına rağmen sözlükte neler yaşandığının sorulması üzerine de, "biz kardeşiz. Ben Saadet Partisi ve Erbakan hakkında ağır eleştiriler yazıyorum, fakat asla hakaret etmiyorum. Arkadaşım da Hocaefendi'yi (Fethullah Gülen) eleştiriyor habire" diyen yazarlar, laiklerin de bu sözlükte rahat edebileceklerine dair garantiyi "biz Osmanlıyız" sözleriyle veriyorlar.

İHLsözlük'teki "ateist yazar" oranını merak eden Menteş'i, "Türkiye geneliyle aynı: Yüzde 99 Müslüman, yüzde 1 ateist" sözleriyle yanıtlayan sözlükçüler, tüm Türkiye'yi kucaklamak istediklerini açıklamak için, "en önemli hassasiyetimiz, kutsal değerlere saygısızlık edilmemesi... Hiç kimseye, Atatürk'e hakaret ettirmiyoruz. Parti liderlerini, hocaefendileri ise herkes eleştirebiliyor" derken, sözlük içeriğine bakıp kendilerini "liberal" sanan medyadan isimlere de gereken "ayar"ı "biz liberalleri sevmeyiz" diye verdiklerini anlatıyorlar.

Şenol Kazancı, Haşmet Babaoğlu, Hüseyin Akın, Ahmet Hakan, Asım Gültekin, Eşref Ziya, ve Volkan Akmeşe'nin sözlüklerinde yazar olduğunu belirten İHLsözlük'çüler, ekşisözlük'ün kimi yazarlarının yanı sıra, Fethullah Gülen, İskender Pala, Roni Margulies, Ahmet Altan, Numan Kurtulmuş, Umur Talu, Hakan Albayrak, Yılmaz Erdoğan, Bejan Matur ve Nihat Genç'i de sitelerinde yazar olarak görmeyi istediklerini belirtiyorlar.