Trafo patladı, hastalar karanlıkta kaldı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde patlayan trafo, 200 yataklı hasta ve doğum için gelen 11 kadını mağdur etti. Doğum için gelen kadınların bir kısmı çevre hastanelere sevk edilirken bazıları karanlıkta doğum yapmak zorunda kaldı.

soL (İZMİR) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan, İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin elektriğini sağlayan trafo patladı.

Patlama sonrası çıkan yangın sonucu hastanelere elektrik sağlayan jeneratör zarar gördü. Jeneratörün çalışmaması üzerine kadın hastalıkları hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yatakhanelerinin bulunduğu kısım elektriksiz kaldı. Elektriksiz kalan yeni doğan ünitesinde ki 12 bebek ile doğuma hazırlanan 11 kadın başka hastanelere sevk edilmek zorunda kaldı. Hastane de kalan yaklaşık 200 hasta ise kesinti yüzünden geceyi karanlıkta geçirdi. Hastanede bulunan yaklaşık 60 ünite de kan bozulmaması için Kızılay'ın kan bankasına gönderildi.

"Devlet utanmalı"
Hastanede yaşanan kesinti sonucu paniğe kapılan hastalar yaşanan duruma isyan etti. hasta yakınları Ege bölgesinin en büyük hastanelerinden birinde yaşanan bu durumun büyük bir trajedi olduğunu yedek jeneratörün bulunmamasının ve hastaların böyle bir gece yaşamaya mahkum bırakılmasının utanç verici olduğunu söyledi. Hastanede geçirilen kabus gibi gecenin ardından görüştüğümüz hasta yakınları " devlet hastanelerini bu kadar çaresiz, mağdur bırakan devlet utanmalıdır" dedi.

"Ektiğimizi biçtik"
Hasta yakınları bu duruma kendilerini mahkum eden Sağlık Bakanlığı'nı eleştirirken diğer yandan "ektiğimizi biçtik" diyerek seçtikleri yöneticileri suçladı. Yapılan özelleştirmeler sonrası devlet hastanelerinin iyice kontrolden çıktığını söyleyen hasta yakınları, "parası olanın olanağı da oluyor" dedi.

Doktorlar ile ilgili bir şikâyetleri olmadığını söyleyen Aydın Şahin " bu kadar büyük bir hastanenin gereken olanaklarının olmayışı üzücüdür öyle ki çocuğumun yüzünü bile göremeden başka bir hastaneye yollanmasına seyirci olduk, yeni doğum yapan eşim ise hala bu hastanede kalıyor" dedi. Çocuklarının sevk sırasında başlarına bir şey gelmesi mikrop kapmasından korkan baba "çocuklarıma bir şey olursa kimse bunun hesabını veremez" dedi. Hastanede elektrik olmadığı için bazı hastalar da karanlık ta doğum yapmak zorunda kaldı.