TOKİ evlerini alanlar pişman

Kentsel dönüşüm kapsamında bir çırpıda yapılan TOKİ evleri gecekondudan beter. Kısa zamanda dökülmeye başlayan evlerde elektrik su gibi bağlantılar da sorunlu.

soL (HABER MERKEZİ) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan evlerden alan aileler pişman oluyor. Kötü bir işçilik ve ucuz malzemeyle yapılan evler kısa zamanda dökülmeye başlıyor. Çevre düzenlemesi de genelde yapılmayan TOKİ evlerinin elektrik, doğalgaz, su gibi bağlantılarında da sorunlar yaşanıyor.

Bir ay geçmeden döküldü
Ankara Mamak'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan gecekondularına karşılık olarak verilen TOKİ evleri, 1 ay geçmeden dökülmeye başladı. Keşke hiç gelmeseydik diyen vatandaşlar gecekondularını arar oldu. Taşınmalarının üzerinden daha bir ay geçmesine rağmen TOKİ evlerinin duvarları parçalanmaya, boyaları dökülmeye başladı. Elektrik ve suyunda bağlanmadığı evlere, yol da yapılmadığı için ulaşım sağlanamıyor.

Boya renkleri tutmuyor, duvarlar yamuk
TOKİ tarafından Sakarya Camili'de yapılan Ayçiçeği konutlarından da sahipleri hiç memnun değil. Konutların kendilerine eksik teslim edildiğini belirten vatandaşlar ,"Boya renkleri birbirini tutmuyor. Bazı duvarlar maalesef yamuk. Pervazlar, balkon korkulukları ve tuvaletler tam anlamıyla kötü işçiliğin ürünü" diye konuştu.

Bin 208 konuttan oluşan TOKİ Ayçiçeği konutlarında elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarında da sorunlar yaşanıyor. Bağlantıları standartlara uygun olmadığı için henüz su verilmeyen evlerin, doğalgaz projeleri teslim edilmediği için doğalgaz abonelikleri de yapılamıyor.