Sinop’tan İstanbul’a pedal çevirecek

Mustafa Kandemir isimli Sinop’lu vatandaş, Gerze’de yapılması istenen termik santrale ve kentteki nükleer santral girişmlerine karşı İstanbul’a pedal çevirecek.

Sinop’ta kaptan olarak görev yapan Mustafa Kandemir nükleer ve termik santrallerin kentte yaratacağı yıkıma dikkat çekmek için Sinop’tan İstanbul’a pedal çevirecek.

Tankerlerde kaptan olarak görev yapan Kandemir, 26 Nisan 1986 tarihinde yaşanan Çernobil Felaketinin 24. yıl dönümünde, Sinop ve tüm Türkiye'nin dikkatini çekmek ve kentte kurulmak istenen termik santrallere karşı bir etkinlik gerçekleştirmek için bisikleti ile İstanbul'a doğru yola çıktı. Kandemir eylemi öncesinde bir açıklama yaparken şöyle konuştu: “Ben yıllarca tankerlerde kaptanlık yapmaktayım. Defalarca kimyasal atık ve asit taşıdık. Bu atıkların nasıl bir çevre felaketi yapabileceğini çok iyi biliyorum. Seferde olmadığım zamanlarda eşimle Sinop Gazi Caddesindeki evimde ikamet ediyorum. Sinop cennetten bir parça sanki, evimin manzarası Gerze ve Yaykıl köyüne bakıyor. Nefis bir manzara, bu manzaraya devasa büyüklükte bir termik santral düşünemiyorum ve uykularımı kaçırıyor.”

Kandemir açıklamasında yapılmak istenen termik santrale karşı kendisinin İstanbul’a pedal çevirmeyi göze aldığını ifade ederken, “Umarım Sinop halkı bu santrale dur demek için 25 Nisan Pazar günü Gerze'ye gelir. Bu Sinop halkının termik santrallere karşı samimiyet sınavı olacaktır” şeklinde konuştu.

25 Nisan 2010 Pazar günü saat: 12.00’de Gerze Cumhuriyet meydanında “Termik Santrallere Hayır” mitingi düzenlenecek.
(soL-Sinop)