Rüşvetçi müdürden pis suya onay

soL (TEKİRDAĞ) Tekirdağ'da su ve maden suyu üreten fabrikalara sağlıklı olmadığı halde olumlu rapor veren denetleme şube müdürü yakayı ele verdi. Rüşvet alarak olumlu rapor hazırlayan müdür ile birlikte iki fabrika sahibi ve bir genel müdür tutuklanarak cezaevine kondu.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda su ve maden suyu üreten fabrikaların genel müdürlerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nde Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü olarak görev yapan Kenan A.'nın rüşvet aldığı ihbarı ile harekete geçen jandarma ekipleri şube müdürünü teknik takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından Kenan A.'nın denetim yapmak için gittiği 3 ayrı su ve maden suyu fabrikalarında rüşvet aldığı ortaya çıktı. Kenan A.'nın üretilen su ve maden suları fabrikalarında ürünlere sağlık kriterlerine uymadığı halde 'sağlıklı' raporu verdiği ve bunun için fabrika genel müdürlerinden rüşvet aldığı belirlendi.

Jandarma ekipleri Kenan A. isimli şube müdürünü işyerine düzenlediği baskın ile gözaltına aldı. Ayrıca Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi Hoşköy ve Saray ilçelerinde fabrikaların sahibi olan Seyfullah K., Tahsin T. ve başka bir fabrikanın genel müdürlüğü görevini yürüten Bülent S. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından sorgulanan zanlılar bir günlük gözaltı süresinin ardından Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık tarafından da sorgulanan Sağlık İl Müdürlüğü'nde şube müdürü olan Kenan A., 'rüşvet almak, irtikap ve görevini kötüye kullanmak' suçlarından çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Fabrikaların genel müdürleri Seyfullah K., Tahsin T. ve Bülent S. ise 'rüşvet' verdikleri iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.