‘Namaz kıl, puanları topla laptopu kap’

Şanlıurfa’da, bir cami cemaati tarafından düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyası kapsamında “Namazını camide kıl, puanları topla, ödül kap” sloganıyla yarışma başlatıldı. Yarışmada en çok puan toplayan çocuklar laptop kazanacak.

Şanlıurfa'daki Veysel Karani Mahallesi’nde bulunan Özlek Cami cemaati tarafından, “çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanması ve ibadete yönelmelerinin” teşvik edilmesi amacıyla 63 gün sürecek “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyası başlatıldı.

Gazeteport’un haberine göre, “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap” sloganı ile başlatılan ve el ilanlarıyla duyurulan kampanyaya mahallede oturan 165 çocuk kayıt yaptırdı. İsimleri cami girişindeki listeye asılan çocuklar, 22 Haziran’da sona erecek kampanya süresince topladıkları puana göre laptop bilgisayar, bisiklet, müzik çalar, müzik kutusu, zeka küpü, futbol topu gibi ödüller kazanacak.

Namaz kılmaya gelen cami cemaati mahalle sakinleri, uygulamanın daha önce farklı kentlerde yapıldığını belirterek, "Biz de mahallemizde böyle bir kampanya yapmayı kararlaştırdık. Çocuklarımız bu kampanya ile hem camiyi seviyor, hem ibadet yapmayı öğreniyor" dedi.

Öte yandan, uygulamaya ilişkin haber yapan gazetecilere, namaz kılmak için camiye gelen bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Konuya ilişkin gazetecilerin telefonla ulaştığı Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, kampanyanın kendilerinin dışında düzenlendiğini söyledi.

Konya'da da benzeri bir uygulamaya gidilmişti
Daha önce aynı kampanya kapsamında Konya'da da bir yarışma düzenlenmiş ve 90 günlük süreç boyunca en çok puan toplayan çocuklara çeşitli ödüller verileceği duyurulmuştu.