Mimarlık harikası fiyasko çıktı!

soL (Bolu) Bolu'da Pazar günü akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın mimarlık harikası olarak tanımladığı alt geçitte vatandaşlar araçları ile saatlerce yolda kaldı. Vatandaşlar belediye yetkililerine isyan ederek göreve çağırdılar.
Pazar günü akşam saatlerinde yağmaya başlayan ve kısa süren yağmur yaşamı felç etti. Caddeler adeta bir sel görüntüsü verirken, birçok evi su bastı. Evlerini su basan aileler sabah saatlerine kadar suyu boşaltmaya çalıştı.

Eşyalarını çıkartarak kuruması için bahçelere seren vatandaşlar, yetkililerin su baskınlarına karşı duyarsız kalmasından yakındılar. Bolu Belediyesi tarafından yapılan ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından mimarlık harikası olarak tanımlanan alt geçitte yaşananlar ise vatandaşların pazar akşamını kâbusa çevirdi. Su mazgalları olmadığından dolayı yağmurun yağması ile alt geçit tam bir göleti andırırken, araçları ile geçmeye çalışan vatandaşlar su birikintisine takılıp kaldılar
Ailesi ile birlikte alt geçitte kalan Mehmet Öztürk belediyenin ilgisizliğinden yakınarak "Belediye başkanımız Alaaddin Yılmaz mimarlık harikası olarak gördüğü eseri ile gelsin gurur duysun. Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçma sapan yapılmış bir alt geçit yok. Koskoca alt geçite bir tane su gideri bile koymaya akıl edememişler. Ya bu araçta hasta olsaydı sonumuz ne olurdu yazık gerçekten çok yazık."şeklinde konuştu.

Belediye yetkililerini aramalarına rağmen ilgililerin ancak 1 saat sonra geldiğini de sözlerine ekleyen Mehmet Öztürk "1 saat geçmesine rağmen yetkililer ortada yok. Allahtan milli maç var. Trafik o kadar yoğun değil milli maçın olmadığını düşünmek bile istemiyorum. Yoğun olsaydı şayet araçlar birbirine girebilirdi." dedi.

Yolda kalan vatandaşların belediyeyi telefonla aramasından tam bir buçuk saat sonra gelen belediye yetkilileri ise alt geçidi saatler sonra trafiğe kapattı. Alt geçitten geçmek isteyen vatandaşlar ise çareyi paçalarını sıvayarak geçmekle buldu.

Yağmur yağışı nedeniyle alt geçitteki birçok araç yolda kalırken, yayalarda evlerine gitmek güçlük çekti. Vatandaşlar saatlerce yağmurun dinmesini beklerken Bazı motosiklet sürücülerinin yarım metreyi aşan su birikintisinin içinden geçme çabası başarısızlıkla sonuçlandı.