KKKA'dan iki kişi daha hayatını kaybetti

Samsun ve Amasya'da kene ısırması sonucu Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 2 kişi hayatını kaybetti. Dokuz kişinin daha KKKA tedavisi gördüğü bildirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Samsun'un Asarcık İlçesi Koşaca köyünde çiftçilik yapan 51 yaşındaki İsmail Basalak, 10 gün önce tarlada çalıştığı sırada kene tarafından ısırıldı. Vücudundaki keneyi kendi imkanlarıyla çıkaran Basalak, kısa süre sonra yüksek ateş şikayetiyle ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) olduğu tespit edilen Basalak, dün Samsun Ondokuz mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı fakat yapılan müdahaleler yeterli olamadı. İsmail Basalak, bu sabah hayatını kaybetti.

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nden gelen 82 yaşındaki Fehmiye Özgünsu da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah Kırım Kongo Kanamalı Ateşe Hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde yılbaşından bugüne kadar 155 kene ısırığı vakası görüldüğünü belirterek, 14 yaşındaki M.G. ve 73 yaşındaki T.Ç.'nin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altında olduğunu belirttiler. Erzurum'da ise kenelerin ısırdığı 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı "pantolonunuzu çoraplarınızın içine sokun, kene ısırmasın" diyor
Geçtiğimiz yıl da ciddiyetsiz açıklamalara imza atan Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan bu yıl da benzer açıklamalar geldi. Bakanlıktan gelen açıklamada "Kenelerin bulunabileceği yerlerde veya piknik alanlarında, bacaklarınızı kapatan kıyafetler tercih edin. Uzun kollu giysiler giyin, pantolonlarınızı çoraplarınızın içine sokun, kapalı ayakkabılar giyin" denildi. Ayrıca sık sık göbeğinizi kontrol edin önerisinde bulunuldu.