İş-Kur şaşırdı!

Uzun bir süredir iş arayan yüksek elektronik mühendisi bir gence “cilt bakımı ve güzellik elemanı kursu” için davet yapılırken, davet başvurunun sona ermesinin ardından yollandı.

soL (HABER MERKEZİ) Sivas'ta yaşayan yüksek Elektronik Mühendisi 29 yaşındaki Hayrettin Bulut uzun süre iş arayıp bulamayınca son çare olarak İş-Kur'a başvurdu. Uzun bir süre bu kurumdan da yanıt alamayan Bulut, gelen elektronik mesajla çifte şok yaşadı.

Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olmasının ardından 2 yıl Viyana Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alan Bulut daha sonra Türkiye'ye dönüp iş aramaya başladı. Bütün çabalarına rağmen iş bulamayan Bulut daha sonra İş-Kur Müdürlüğü'ne başvuru yaparak bir kez de iş bulma şansını bu kurum üzerinden denemek istedi. İş-Kur'dan uzun süre herhangi bir çağrı almayan Bulut, 5 Haziran'da email kutusunda gördüğü elektronik mesajı heyecanla açarken, mesajda "istihdam garantili işgücü yetiştirme kurs programı çerçevesinde 'Cilt bakımı ve güzellik meslek elemanı' kursuna" davet edildiğini gördü. Bir süre ne olduğunu anlayamayan Bulut, iş bulamaması nedeniyle bunun kabul edebileceğini düşünürken bir başka şoku mesajın ilerleyen satırlarını okurken yaşadı. 5 Haziran 2009 tarihinde gönderilen mesajda 28 Mayıs 2009 tarihi için İstanbul İş-Kur Şişli Şube Müdürlüğü'ne görüşme veriliyordu.

"İş bulma umudum iyice kırıldı"
Bulut konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gelen öneriye ilk başta şaşırdığını ancak işsizlik ortamında bir alternatif olabilir umuduna kapıldığını söylerken "Ancak görüşme tarihine baktığımda şoke oldum. Görüşme için davet edilen günden 8 gün sonra bana e-mail gönderilmiş. Zamanı geriye döndürme şansım olmadığı için görüşmeye gidemedim. Zamanı 8 gün geri götürebilme yeteneğine sahip olsam niye iş arayayım ki?" şeklinde konuştu. Yaşadığı bu olaydan sonra iş bulma umudunun iyice kırıldığını söyleyen Bulut "İnsanların son bir umut olarak güvenip başvurduğu İş-Kur bunu yaparsa, biz nasıl sorunlarımıza çözüm bulacağız" dedi.