Dolandırıcılar kapıda!

Dün Kadıköy Sahrayıcedid mahallesinde apartmanların zillerini çalan kuryeler, “ödemeli kargonuz var” diyerek 10 TL kargo bedeli karşılığında mahalle sakinlerine sarı zarflar teslim etmeye çalıştılar.

Zarfların üzerinde adı soyadı ve adresleri yazan kimi apartman sakinleri, kargonun ödemesini yaparak merakla bu kargo zarflarını alıp açmaya çalıştıklarında içlerinden Ekspres Maliye Gazetesi çıktığını görünce önce bir anlam veremediler.

Akşamüzeri mahallede yoğun olarak bu uygulamanın yapıldığı anlaşıldı. Kimliği meçhul kişilerin yüzlerce dairenin zilini çalarak özellikle emekli ve yaşlıları bu yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl da benzeri oldu
Maliye ile alakaları olmayan bazı kişiler, takım elbise giyerek ve ellerine de çantalarını alarak Büyükşehirlerin işlek caddelerinde ki esnaf, dükkan ve bürolara uğrayarak, maliyeden geliyormuş hissi yaratarak adını ''Maliye Gazetesi'' koydukları 10 sayfalık gazeteyi vergi mükelleflerine satmaya çalışmışlardı.

Kapılarına gelen ve takım elbise giymiş ve ellerinde çantalar olan kişilerin maliyeden gelmiş izlenimi yaratan sözleri karşısında da bazı dükkan sahipleri,''Maliye ile başım ağrımasın''diyerek, bu kişilerin satıkları ''Maliye gazeteleri''ni 5 ytl gibi fahiş bir ücretten satın almışlardı.

(soL - İstanbul)