Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi

Diyarbakır’da günlerdir çalışmaları yürütülen Kutlu Doğum Haftası mitingine onbinlerce kişi katıldı.

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu adıyla içlerinde Mustazaf-Der ve Şura-Der gibi radikal dinci yapılarında bulunduğu platformun organize ettiği Kutlu Doğum Haftası mitingine 100 bini aşkın kişi katıldı.

Mustazaf-Der ve Şura-Der Diyarbakır’da yapılan mitinge ev ev dolaşarak yaptıkları çağrı yaparken yoğun bir katılım sağladılar. Özellikle son dönemlerde ev ev dolaşarak örgütlenme faaliyetine giren Hizbullah yanlısı dernekler, bu yılki katılımın yüksek olmasının nedenini “insanların artık allah ve peygamber yolundan başka bir çare olmadıklarına olan inançlarından kaynaklı olduğunu” söylüyorlar.

Mitingde sık sık tekbir getiren kalabalık “peygamber düşmanlarından öç alma” yemini etti. Çocuklardan oluşan bir koro ise ilahiler söyledi.

Mitingde açılış konuşmasını yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş gelecek yıl Türkiye’nin batısından da otobüslerle insanları Diyarbakır'a taşıyacaklarını söylerken her yıl büyüyen bir kitleyle alanlarda olacaklarını öne sürdü. Göktaş konuşmasında “Bu sevdanın bir karşılığı olacağını”, “Allah'ın Diyarbakırlılara İslam sancaktarlığını nasip edeceğini” söyledi.
(soL-Diyarbakır)