Dilovası çöpe karşı sokakta

Binlerce vatandaş Gebze bölgesinin çöplerini Dilovası'na toplayan çöp depolama alanının yapılmasına karşı yürüdü.

Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen bir eylemle vatandaşlar, bölgeye yapılacak çöp depolama alanına karşı tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde Dilovası Belediyesi önünde toplanmaya başlayan vatandaşların yürüyüşüne iki binden fazla kişi katıldı. İstiklal Caddesi üzerinden yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafeyi yürüyerek basın açıklamasının yapılacağı çöp depolama alanına ulaşan Dilovası halkı yürüyüş boyunca “Susma sustukça çöplük sana gelecek”, “Karaosmanoğlu şaşırma sabrımızı taşırma”, “Atık Değil Hizmet İstiyoruz” sloganları attı.

Başkan’dan ‘yanıt’
Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu adına basın açıklamasını Ekoloji Dernek Başkanı Ercan Teker yaparken, Teker açıklamasında platform olarak yaklaşık bir ay önce Başkan Karaosmanoğlu ile bir görüşme yaptıklarını hatırlattı. Teker şöyle konuştu: “Bu görüşmede başkana çöp ile ilgili vermiş olduğu sözünü hatırlattık. Dedik ya bizim görevimiz unutulan sözleri hatırlatmaktır. Başkan Karaosmanoğlu, ‘Çöplük olan yerde koku olur ne yapalım yani çöplüğü cebimizde mi taşıyalım’ şeklinde son derece bilimsel ve entelektüel düzeyi yüksek bir açıklama ile bizi ikna etmeye çalıştı.”

Teker açıklamasında amaçlarının hamaset yapmak olmadığını söylerken, “Bizim derdimiz bize yapılan yanlışların düzeltilmesidir. Bu çöplük alanı yeri çok büyük bir yanlıştır” dedi. Yapılması gerekenin yanlıştan geri dönülerek bu çöp depo alanının iptal edilmesi olduğunu söyleyen Teker, “Yanlışın kabul edilerek yanlıştan geri dönülmesi de bir erdemdir. Bu konuda sorumluluk sahibi insanları erdemli olmaya davet ediyorum” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.
(soL - Haber Merkezi)