Denizler anmasına beraat

Geçen yıl Muğla’da Deniz Gezmiş ve arkadaşları için anma toplantısı düzenlendiği için açılan davada beraat kararı çıktı.

soL (MUĞLA) Muğla Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 6 Mayıs 2008'de "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı Anma Toplantısı" düzenledikleri için yargılanan Ayhan Karahan ve Ekin Yağmur beraat ettiler.

Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasında çıkan beraat kararı sonrası Muğla Yurtsever Cephe tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Sınırsızlık Meydanında Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan tarafından yapılan açıklamada "Bugün 12 Mart faşist darbesinin 38. yıldönümü. Ve bizler Denizleri andığımızdan dolayı yargılanırken, beraat ettik. Yani bir dosya hukuken kapanmış oldu. Ancak bizim kapatmayacağımız bir dosya var. Bu dosyanın içerisinde emperyalizmin tetikçileri Ali Elverdiler, Baki Tuğlar var. Devrimci analarının Erim, Erim, Eriyesin dediği zulüm tezgahtarı Nihat Erimler var" sözlerine yer verildi.

Karahan açıklamasında 12 Mart ile hesaplaşılamadığı için 12 Eylül'ün olduğunu kaydederken, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 Eylül halk nezdinde yargılanamadığı için, bugün Ergenekon saçmalığı ile toplumsal muhalefet baskı altına alınmak istenmektedir. 12 Mart, 12 Eylül deneyimleri asker beklentili sözüm ona sol umutların dramatik sonuçlarını en acı biçimde yaşatmakla kalmamış, emperyalizmin koyu yeşil üniformaya ne kadar çok yıldızlı rütbe takma yeteneğinde ve isteğinde olduğunu da göstermiştir. ABD'den vesayet alınmadan Genelkurmay Başkanı olunamayan ülkemizde, Denizlerin bağımsızlık şiarı tamda bizim yurtseverlik tanımımız ve misyonumuzla örtüşmektedir." Açıklamasında Komünistlerin yurtseverliğini, milliyetçilik ya da ulusalcılıkla gölgelemek isteyenlerin emperyalizmin değirmenine su taşımakta olduğunu kaydeden Karahan, "Ülkemizde bugün yaratılan padişahlık, halifelik gündemlerinin kökleri 12 Mart ve 12 Eylüllere, Rabıtalara, zorunlu din derslerine, yaygınlaştırılan Kur'an Kurslarına dayanmaktadır. Şimdi siyasi görevimiz daha berraklaşmıştır. Gericilik ve sermaye ile mücadelemiz anti-emperyalizmle dünden daha fazla örtüşmektedir" dedi.