Sen misin eşitlik isteyen!

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın kadın öğrencilerin akşam 9'dan sonra dışarda olamayacaklarını söylemesini protesto eden Muğla Üniversitesi öğrencileri kaldıkları yurttan atılmakla tehdit ediliyor.

17 Aralık Cuma günü Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla Milli Piyango Kadın Yurdu'nun önünde eylem yaparak Genel Müdür Hasan Albayrak'ın açıklamalarını protesto eden öğrenciler yurt yönetimi tarafından tehdit ediliyor.

Yurtlardaki gerici, baskıcı ve cinsiyetçi baskılara karşı kadın öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılan kadın öğrencileri tehdit eden yurt yönetimi "sizi fişledik, dosyalarınız emniyet ile okul arasında gidip geliyor. Ailelerinize de mektup göndereceğiz" gibi sözlerle öğrencilerin savunma yazmalarını da istedi.

soL'a bilgi veren öğrenciler, üniversite harcını ödeyebilmek için inşaatta çalışırken hayatını kaybeden Ömer Çetin'in anıtını yapmak istedikleri için de üniversite rektörlüğünün kendilerini sürekli tehdit ettiğini belirttiler.

"Kızların o saatte dışarda işi ne?"
KYK Genel Müdürü Hasan Albayrak geçtiğimiz haftalarda yaptığı "O saatte neresi açık. Çarşı pazar kapalı. Bara da gitmesin. İçki, sigara zararlı zaten. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yüzde 96-97’si dersleriyle ilgileniyor. Tiyatroya sinemaya gitmelerine veya bir kursa katılmalarına engel yok. Gittiklerinde bunu gösteren belgeleri ibraz ettikleri takdirde hiçbir sorun yaşanmıyor. Hem 17 yaşında kız çocuğunun o saatte dışarıda kalması doğru mu? Ben o saatte kız çocuğunun başı boş sokakta dolaşmasını doğru bulmuyorum. Tiyatroya sinemaya gitsin, bar başka bir şeydir. Hem erken saatte yurda girince ders çalışmaya başlıyorlar. Biz de bu giriş saati uygulaması ile onları ders çalışmaya yönlendirmiş oluyoruz" açıklama ile gündeme gelmişti.

(soL - Muğla)