Kadınlar gününde bir “seksi galerisi için tıklayınız” tuhaflığı

Kadınların birer cinsellik objesi olarak pazarlama unsuru şeklinde kullanılmasının belki en fazla sırıttığı yerler, gazeteler. Bugün, yani 8 Mart'ta Habertürk'te yer alan bir haber, bu çirkin uygulamanın tuhaf bir örneğini sergiledi.

Tarih 8 Mart 2011. Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bir gün önce Başbakan Erdoğan'ın "Kadına şiddet abartılıyor" dediği, bir gün sonra haberlerde dört yanından kadına şiddet haberlerinin geldiği, televizyon haber bültenlerinin sokakta boynu kesilen kadınların görüntüleriyle dolduğu bir ülke, Türkiye...

Ülkemize özgü bir durum değil kadının metalaşması, bir cinsellik objesi, pazarlama unsuru haline gelmesi. Kapitalizmin klasiği bu.

Gazetelerin internet sitelerinin durumu da "gelişmiş" ülkelerden çok farklı değil. Her taraf, "seksi fotoğrafları için tıklayınız" yazılarıyla dolu.

Ancak bugün bir haber özellikle sırıttı. Habertürk'ün internet sitesindeki haberin başlığı, "Pişman değilmiş!"

Haftasonu oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında fırlatılan ve Şenol Güneş'e denk gelen bir kadın ayakkabısının sahibi Menekşe hanımın "seksi fotoğrafları için tıklamamız" gereken bir fotoğraf galerisi verilmiş.

Bir stadda ayakkabı atan taraftarın çıplak fotoğrafları, gazete manşetlerinde...

Sokaklarda, kadına şiddet...

Başbakan, "Abartmayın" diyor...

8 Mart kutlu olsun!

(soL - Haber Merkezi)

Habertürk'teki haberin ekran görüntüsü: