Böyle olur Şefkat-Der'in 'grev' çağrısı

Gericilerin 'özgün sesi' Şefkat-Der, bu kez da kadına karşı şiddeti durdurmak için "cinsel ilişki grevi"ne davet etti. Grev 1 Mayıs'ta başlayacak.

Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der, daha önce yaptığı sansasyonel çıkışlarla hatırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda "devlet korumuyorsa canınızı kurtarmak için kendi başınızın çaresine bakın" diyerek kadınlara silahlanma çağrısında bulunan dernek, 3000 kadına atış poligonunda ders verdiğini açıklamıştı.

Mart ayında ise, erkek genelevi açılması talebinde bulunan Şefkat-Der, "5 bin erkek, genelevde çalışmak istiyoruz diyerek dernek telefonlarını kilitledi" demişti.

Derneğin Genel Başkanı Hayrettin Bulan, bugün yaptığı son çağrısında ise kadınları 41 gün boyunca cinsel ilişkiye girmeme, ev işi ve ütü yapmama grevine davet etti. "1 Mayıs 2013 itibariyle Türkiye ve tüm dünyada eş zamanlı olarak 41 gün süreli cinsel ilişkiye girmeme, ev işi, yemek, ütü yapmama grevi çağrısında bulunuyoruz" diyen Bulan, greve çağrı ile ilgili ilk etkinliklerini 22 Nisan'da Taksim'de yapacaklarını belirtti.

Bulan, kadın cinayetleri, kadına şiddet, taciz, tecavüz olaylarını sonlandırmak için yürütme, yasama, yargı organlarının görevlerini tam olarak yapmaya teşvik etmek amacıyla "greve gideceklerini" belirtti.

Dernek Başkanı uyarmayı ihmal etmedi
Cinsel ilişki grevine hayat kadınlarının da katılmasını isteyen Bulan, "Bu grevde çeşitli risklerin olacağının da bilincindeyiz. Mesela cinsel greve dayanamayan erkekler tecavüzlere yeltenebilecek, hatta bazıları tecavüz edeceklerdir. Gerçekleşebilecek tecavüzleri de bu grev kararına bağlamamak gerek" diyerek grevin barındırdığı "tehlikeli ihtimalleri" de göz ardı etmemiş oldu.