Bir ayda 18 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre Temmuz ayında 18 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Platform, katillerin ise yakalanamadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet'in haberine göre, 2013 yılının ilk üç ayında 47, Nisan'da 27, mayısta 16, Haziran'da ise yine 16 kadın öldürüldü. Temmuz'da da 2 trans kadının hayatına son verilirken toplam 18 kadın katledildi. Temmuz ayı içerisinde kadın cinayetlerinin yanı sıra kadınlara yönelik cinsel saldırılar da artarak sürdü. Temmuz ayında işlenen kadın cinayetlerinde katiller tespit edilemediği gibi yakalanan katillerin öldürülen kadınlar arasındaki bağlantı dahi ortaya çıkarılamadı. Polis cinayetlerin yüzde 39’unun öldürülme sebebini belirleyemedi. Kadınlar en çok ayrılık ya da boşanma sebebiyle öldürülürken temmuz ayında da durum değişmedi.

Katilleri bulunmadı
Temmuz'da işlenen kadın cinayetlerinde, diğer aylara göre tespit edilemeyen, yakalanamayan kadın katilleri ve şüpheli olarak kayıtlara geçen kadın cinayetleri de öne çıktı. Temmuzda öldürülen kadınların yüzde 27.7’sinin katili henüz bilinmiyor.

Kadınların yüzde 27.7’si eşleri, yüzde 16.7’si eski eşleri, yüzde 11.11’i tanıdığı herhangi bir kişi, yüzde 5.55’i oğlu ve yüzde 5.55’i tanımadığı bir kişi tarafından öldürüldü. Temmuz ayında öldürülen kadınların yüzde 5.55’inin ölümü şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti.