AKP'nin son 1 haftada kaldırdıkları

AKP ve onun yönettiği kurumlar son günlerde paylaştıkları video ya da faaliyete aldıkları bir konuyu gelen tepkiler nedeniyle kaldırıyorlar.

Haber Merkezi

Son günlerde sık karşılaştığımız bir durum artık dikkat çekiyor.

Dün akşam Go Türkiye'nin paylaştığı tanıtım videosunun gelen tepkiler nedeniyle kaldırılmasıyla birlikte iktidar son günlerde 3. defa geri adım atmış oldu.

AKP resmi hesabından paylaşılan "Yalan Üretim Merkezi" başlıklı animasyon kaldırıldı. Söz konusu video hem tepki çekmiş, hem de AKP içinde tartışmalara neden olmuştu. “Devamı gelecek” diyerek paylaşılan video animasyonun kaldırılmasını bizzat AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği iddia edilmişti.

Diyarbakır'da alay konusu olan 'heykel'ler kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağındaki parka 'kadayıf tepsisini gösteren adam', ile 'karpuzun içindeki çocuk' heykelleri yerleştirmişti. Tepkiler üzerine "karpuz içindeki çocuk" heykelinden çocuk çıkarılırken, 'kadayıf tepsisini gösteren adam' heykeli de kaldırıldı.

'Aşılandım'

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye’nin dijital mecralarda uluslararası tanıtımını yapan “Go Turkey” internet sitesi sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Videoda turistler "aşılanmış personel", "turizmde çifte güvenlik" denilerek Türkiye'ye çağırılıyordu. Videodaki turizm personelinin maskesinde ise "Ben aşılandım" yazıyordu.

Video tepkilerin ardından silindi.

AKP ve kurumları son 1 hafta içinde 2 video ve 1 heykeli tepkiler nedeniyle kaldırmış oldu.