Venezuela Komünist Partisi'nden açıklama: 'Mücadele bayrağını yükselteceğiz'

Venezuela Komünist Partisi sosyalist lider Chavez'in ardından bir açıklama yayımladı.

Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından Venezuela Komünist Partisi'nden yapılan açıklamada, “Venezuela, Latin Amerika ve dünyadaki Bolivarcı sürecin tartışmasız liderinin” hayatını kaybetmesinden dolayı duyulan derin üzüntü dile getirilirken, sosyalist devrim mücadelesinin devam edeceğine dönük kararlılık vurgulandı.

Açıklamada, Chavez'in hayatını Venezuela ve tüm dünya işçileri için adil ve özgür bir düzen kurmaya adadığı belirtilirken, sosyalist liderin “örnek bir devrimci disiplin ve özveriye” sahip olduğu ifade edildi.

Venezuela'da, ABD emperyalizminin etkisi altındaki gerici kesimler tarafından yürütülen medya manipülasyonunun ve savaş siyasetinin kınanığı açıklamada, “Ülkemizde kaos ve istikrarsızlık yaratmaya dönük emperyalist planlara karşı tetikte kalmak için Venezuela halkına, devrimci, siyasi ve toplumsal güçlere safları sıklaştırma çağrısında bulunuyoruz” ifadleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Venezuela liderinin sevenlerine ve yakınlarına dayanışma ve taziye mesajları iletilirken Venezuela halkına cesaret, fedakarlık ve metanetle mücadeleyi sürdürme çağrısı yapıldı.

(soL- Dış Haberler)