Babis Angurakis hayata veda etti

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Avrupa Parlamentosu (AP) temsilcilerinden Haralambos (Babis) Angurakis 63 yaşında vefat etti. Babis Angurakis 25 Mayıs’ta yapılacak olan AP seçimlerinde KKE’den adaydı.

(soL - Haber Merkezi) Babis Angurakis 1951 yılında Bükreş’te doğduğunda KKE’li anne ve babası Romanya’da siyasi mülteci olarak bulunuyordu.

1968 yılında ailesi Alman Demokratik Cumhuriyeti’ne göç etti. 1973 yılında Dresden Teknoloji Üniversitesi Enformasyon Teknolojileri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1979 yılında değin ailesinin Yunanistan’a dönüşü yasaklıydı. Yunanistan’a dönmeden kısa süre önce 1973 – 1979 yılları arasında çalışmakta olduğu Dresden Teknoloji Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını tamamladı.

1968 yılında Yunan Komünist Gençliği’ne (KNE) ve daha sonra KKE’ye üye oldu. KNE’nin Sosyalist Ülkeler ve Batı Avrupa Koordinasyonu'na katıldı. KNE’nin 1., 2. ve 3. kongrelerinde KNE Merkez Konseyi’ne seçildi.

Başlangıçta KNE’nin İdeoloji Komisyonu’nda ve ardından Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nda görev aldı.

KKE’nin 12. Kongresinde merkez komitesi üyeliğine seçilen Angurakis, partinin geçtiğimiz yıl yapılan 19. kongresine değin MK üyeliğini sürdürdü. Angurakis 1997-2000 yılları arasında KKE’nin Atina 1. Bölge milletvekiliydi. 2009 yılında gerçekleşen seçimlerde AP’ye KKE temsilcisi olarak seçilmişti. Babis Angurakis, Uluslararası Detant ve Barış için Yunanistan Komitesi Ulusal Konseyi (EEDYE) üyesiydi.

Angurakis, 16 Şubat tarihinde TKP’den Defne Belediye Başkanlığı için aday olan Sevra Baklacı’ya destek için düzenlenen etkinliğe katılmıştı.

Babis Angurakis’in cenaze töreni Çarşamba günü gerçekleşecek.