Tüpraş'ta işçiler iş bıraktı: İşten çıkarma kararı 'gözden geçirilecek'

Tüpraş'ta 3 Şubat'ta meydana gelen yangında ihmali olduğu öne sürülen 1 işçinin işten çıkarılması 1 işçinin de uzaklaştırılması üzerine direniş başladı. İşçiler kendilerini yemekhaneye kapatarak eyleme başladı, farklı vardiyalardaki işçiler yemekhanede toplandı. Şirketin kararı gözden geçireceğini söylemesi üzerine eylemler sona erdi.

Haber Merkezi

Türkiye'nin "en büyük" sanayi kuruluşu seçilen Tüpraş'ta, 1 işçi haksız biçimde işten çıkarılıp 1 işçi de uzaklaştırılınca direniş başladı.

Kocaeli'de yerel basına yansıyan habere göre, Tüpraş Rafinerisi'nde 3 Şubat'ta çıkan yangında ihmali olduğu öne sürülerek 1 işçinin işine son verilmek istendi, 1 işçi de uzaklaştırıldı. Arkadaşlarının işten çıkarılmak istenmesine tepki gösteren Petrol İş Sendikası temsilcileri ve işçiler bunun üzerine kendilerini fabrikaya kapattı. Edinilen bilgiye göre, öğlen saatlerinden itibaren fabrikanın farklı bölümlerinde eylemlerini sürdüren işçiler, arkadaşlarının işten çıkartılma kararı geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ediyorlar.

Eylemin gece vardiyasında da devam etmesi ve işten çıkarma kararının geri alınmaması nedeniyle sabah saatlerinde Tüpraş'ın İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerindeki işçiler de eyleme destek vermeye başladı.

Eylemin bir süre daha devam etmesi durumunda rafinerinin, üretim prosesi ve güvenlik gereği "duruş"a geçmesi bekleniyor.

Yönetim işten atma kararını gözden geçireceğini söyledi. Eylemler sona erdi. Şirketin süreç sırasında sendikayla da görüşeceği belirtiliyor.