Patronlar mutlu: Türkiye'nin önü açılmıştır

Seçimden önce koalisyon isteğini dillendiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bugünkü açıklamasında "Türkiye'nin önü açılmıştır" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 kasım seçimlerinin ilk sonuçlarını değerlendirdi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar,  "Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır" dedi.

Başkan Çağlar tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun" dedi.

SEÇİMDEN ÖNCE KOALİSYON İSTİYORDU

Öte yandan Çağlar seçim öncesi açıklamalarında ise, koalisyon istediğini söylüyordu.

Çağlar; "Bence, güçlü bir hükümet kurmak istiyorsak AKP-CHP koalisyonu çok daha iyi olur. Böyle bir hükümetle birçok güçlüğü aşmak daha kolay. Birinci ve ikinci partinin kuracağı bir koalisyon hükümeti, Türkiye’nin önünü daha hızlı açabilir. Biz de iş dünyası olarak buna destek veririz. AKP, 15 yıllık siyasi geçmişe sahip ve kurulduğundan beri iktidarda olan sağcı muhafazakar parti. CHP, Türkiye’nin en eski partisi ama uzun süredir iktidar olamamış. Üstelik bu ülkedeki temel siyasi mücadele ikisi arasında geçiyor. İkisi bir araya gelebiliyorsa bütün dünya buna çok olumlu bakar. Bizce bir an önce kurulmalı ve iş dünyası olarak biz destekleriz" ifadelerini kullanmıştı.