Belçika’da göçmen tiyatrosu

Kardeşlik Tiyatrosu, "Eh Pes Yani Şinasi" adlı oyununu Belçika’da sahneledi.

Belçika’da bir süredir aktif olan Kardeşlik Tiyatrosu "Eh Pes Yani Şinasi" adlı oyun ile geçtiğimiz günlerde tekrar seyirci ile buluştu. Ayhan Aliustaoğlu’nun yazdığı ve yönettiği oyun seyirci tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Belçika’dan yayın yapan haber sitesi Binfikir, oyuna dair şunları yazdı: “İstanbul´da yaşayan tipik bir ailenin günlük yaşamlarının konu edildiği oyun, Şinasi bey ve eşi merkezinde aile hallerini sergiliyor. Mizahi bir yaklaşımla kaleme alınan ve sahneye konulan oyunun sonu aileden birinin Kuzey Irak´da şehit düşmesi ile dramatik bir şekilde sonuçlanıyor. Oyunda toplumsal yozlaşma büyüklü küçüklü esprilerle iğneliyor.”

Oyunun yazarı ve yönetmeni olan Ayhan Aliustaoğlu’nun “Kimimizin dedesi, kimilerimizin ise babaları bu topraklara kırkbeş yıl önce gelerek bir fidan diktiler. Bu fidan toprağa kök salarak yarım asırlık bir ulu çınar olma yolunda. Bizler de bu ulu çınarın yeşeren dallarından bir tanesiyiz. Bütün dünyaya kardeşliği, dostluğu, barışı haykırıyoruz. Gelin sizler de o ulu çınarın yeşeren öbür dalları olun ve beraberce seslenelim, sesimizin ulaştığı yerlere” sözlerine de yer verdi.

(soL- Belçika)