KEY rezaleti büyüyor

KEY listelerinin bir bölümünün "nasılsa ödenmez" diye Seka'ya gönderildiği ortaya çıktı. KEY skandalına her gün yeni bir başlık eklenirken, Ziraat Bankası çareyi bankayı hafta sonu da açık tutmakta arıyor.

soL (HABER MERKEZİ) KEY ödemelerinde her gün yeni bir skandal yaşanıyor. Hafta başından beri listelerde göze çarpan eksikliklerin nedeni bugün ortaya çıktı. Listelerin bir bölümü "nasıl olsa ödenmez" diye yeniden kağıt yapılması için Seka'ya yollanmış.

Rezaletin, 2002 yılında Emlak Bankası'nın Ziraat Bankası'nın bünyesine katılarak tasfiye edilmesi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Devir sürecinde on yıldan daha eski evrakların "arşiv sıkıntısını gidermek üzere" ortadan kaldırıldığı, KEY listelerinin de bu sırada yok edildiği düşünülüyor.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, şu ana kadar, yayınlanan listeler haricinde 3 milyondan fazla hatalı işlem tespit ettiklerini ifade etti ve "İtirazların değerlendirilip tamamlanmasından sonra, hak sahibi sayısının 1-2 milyon artmasını bekliyoruz" dedi.

Rezaletin son perdesi pazartesi oynanacak
Diğer yandan hak sahibi vatandaşlar, Ziraat Bankası şubelerinde perişan olmaya devam ediyorlar. Bugün öğlen saatlerinde İstanbul 4. Levent'teki Ziraat Bankası şubesinde numeratörün verdiği numara ile işlemde olan numara arasında 800'den fazla numara bulunuyordu ve vatandaşlar, bankanın arkasındaki otoparkı doldurmuşlardı. Pek çok banka şubesinde durumun aynı olduğu bildiriliyor.

Öte yandan, önümüzdeki pazartesi günü rezaletin daha büyük boyutlara ulaşması bekleniyor, zira Ziraat Bankası 4 Ağustos itibariyle emekli maaşlarını ödemeye başlayacak. Emekli maaşı ödemelerinin normal zamanda dahi uzun kuyruklara neden olduğu düşünüldüğünde, Ağustos sıcağı ve KEY ödemeleriyle birlikte pazartesi günü Ziraat Bankası şubelerinde rezaletin son perdesinin oynanacağını tahmin etmek zor değil.

Ziraat Bankası yetkilileri ise çareyi banka çalışanlarının hafta sonunu gasp etmekte arıyor. Pazartesi ve salı günü yapılacak olan ödemelerin hafta sonunda yapılacağı açıklandı, ancak bunun da bir faydası olması beklenmiyor çünkü KEY ödemeleri bu halde de pazartesi ve salı günü devam ediyor olacak.