Yunanistan erken seçime gidiyor

Yunanistan'da, Başbakan Kostas Karamanlis erken seçime gitme kararı aldı.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, dün tüm televizyon kanallarının canlı yayına çıkaraj yaptığı açıklamasında, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı ziyaret ederek, erken seçim için parlamentoyu feshetmesini isteyeceğini söyledi.

Açıklamasında, uluslararası ekonomik kriz nedeniyle zor kararlar alınması gerektiğini belirten Karamanlis, "Ülkemiz ekonomik açıdan kritik bir dönemden geçiyor. Bu güç kararların derhal alınması gerek, çünkü tehlike büyük. Maalesef kolay bir çıkış yolu yok. Bu kararları derhal almak ve ülkemizin geleceği için uygulamak zorundayız. Bu nedenle, halktan yetki almak gereğinin doğduğu kanısındayım" dedi.

Bugün cumhurbaşkanını ziyaret edecek olan Karamanlis, daha sonra da seçim tarihini açıklayacak. Seçim tarihinin 4 Ekim olacağı söyleniyor. Eylül 2007 seçimini 5 puan farkla kazanan Karamanlis, peş peşe ekonomik skandallar, orman yangınlarında devletin aciz kalması, aralıkta Atina’da düzenlenen gösteriler ve ekonomik durumun sürekli kötüleşmesi yüzünden halk desteğini iki yıl içinde yitirdi.
(soL - Dış Haberler)