Venezuela'da seçim günü

Venezuela devrimci lideri Hugo Chavez'in yaşamını yitirmesinin ardından bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor.

Venezuela'da Ekim ayında yapılan seçimleri kazanmasının ardından hayatını kaybeden devrimci lider Hugo Chavez'in ardından Venezuela bir kez daha sandık başına gidiyor.

Bugün gerçekleştirilecek seçimlerde Chavez'in son ameliyatını olmak üzere Küba'ya gitmeden önce yaptığı konuşmada halefi olarak gösterdiği Nicolas Maduro ile Amerika destekli sağcı muhalefetin adayı Henrique Capriles yarışacak.

Seçimler öncesi yapılan anketlerde Maduro'nun yüzde 15 civarı bir oy farkıyla önde gittiği belirtiliyor. Eski bir otobüs şoförü ve sendikacı olan Maduro, 2006 yılından 2013'e kadar Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş, Ekim 2012'den sonra da Devlet Başkanı Yardımcısı olmuştu.

Maduro seçim çalışmasında yolsuzlukla mücadelenin önemine dikkat çekerken, sosyalizmi ileri taşıma sözü veriyor. Capriles'in vaatleri ise sosyalizmi bitirmek ve Küba'ya ücretsiz olarak verilen petrolü kesmek.

Seçimlerde 19 milyon Venezuelalının oy kullanması bekleniyor.

(soL-Dış Haberler)