Venezuela ve Belarus ortak petrol üretecek

Belarus ve Venezuela, 8 milyar dolarlık yatırımla Orinoco petrol yatağının geliştirilmesi ve ortak petrol üretimi konusunda anlaştı.

Son zamanlarda ikili işbirliği konusunda önemli adımlar atan Belarus ve Venezuela, en son olarak Orinoco Nehir Havzası'ndaki petrol yatağının geliştirilmesi ve burada ortak petrol üretimi hususunda anlaştı. Bu projeye 8 milyar dolar yatırım yapacak olan Belarus ve Venezuela, bölgede ağır petrol rafinerisi de kuracak.

Yaklaşık 87 milyar varil petrol rezerviyle dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkelerinden birisi olan Venezuela'nın ham petrol rezervlerinin önemli bir kısmı bu Orinoco petrol yatağında bulunuyor.

Venezuela Enerji ve Petrol Bakanı Rafael Ramirez, petrol yatağının yaklaşık olarak 2 milyar varil petrole sahip olduğunu ve yapılacak ortak çalışmalar sonucunda hedefin günlük 200.000 varil petrol üretilmesi olduğunu bildirdi.

Venezuela ve Belarus'un yaptığı bu işbirliği anlaşması, ülkeler arasında bilim ve teknoloji transferi, tarım ve çevrenin geliştirilmesi, enerji, altyapı ve orta ölçekli sanayi gibi birçok alanda yapılacak ortak yatırım ve çalışmaları kapsıyor.