Venezuela’da istifa eden bakanların yerine yenileri atandı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, geçtiğimiz pazartesi günü istifa eden devlet başkan yardımcısı ile savunma ve çevre bakanlarının yerine yenilerinin atandığını açıkladı.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Savunma Bakanı Ramón Carrizalez ile Çevre Bakanı Yubirí Ortega’nın Pazartesi günü kabul edilen istifalarının ardından hafta içinde yeni savunma ve çevre bakanlarının ataması yapıldı.

Carrizalez ve Ortega’nın istifaları sonrasında basında, hükümet içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle istifa ettikleri, RCTV televizyon kanalının yayınının askıya alınması nedeniyle muhalefet tarafından yapılan gösterilerle ilişkileri bulunduğu yolunda dedikodular yayınlanmıştı.

Carrizalez, yaptığı açıklamada, tümüyle kişisel nedenlerle istifa ettiğini ifade etti. “İstifam hükümet kararlarıyla ilgili hiçbir anlaşmazlığın sonucu değildir” diyen Carrizalez, “bunun dışında istifamın nedenleriyle ilgili olarak yapılan bütün yorumlar yanlış ve kasıtlıdır” diyerek dedikoduları yalanladı.

İstifaları kabul edilen Carrizales ve Ortega’dan boşalan bakanlıklar için yapılan yeni görevlendirmeler açıklandı.

Buna göre halen Tarım Bakanı olan Elias Jaua bu görevinin yanında Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. General Mata Figueroa savunma bakanı, Alejandro Hitcher ise çevre bakanı olarak atandı.

(soL - Dış Haberler)