Türkiye'den silah dağıtan Lübnanlı'dan komik açıklama: 'Süt dağıtıyordum'

Türkiye'den Suriye'deki silahlı çetelere silah ve para dağıttığı belgelenen ve bunu kabul eden Lübnanlı siyasetçi Okab Sakr, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısıyla önce kabul ettiği şeyi yalanladı, üstüne üstlük çetelere "süt dağıttığını" iddia etti.

Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar'ın Suriye'deki çetelerle olan telefon görüşmelerini yayınladığı ve Türkiye'de ilk kez soL'un gündeme getirdiği Lübnan'daki Gelecek Hareketi Milletvekili Okab Sakr, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap verdi.

El Ahbar ve soL'un haberinden sonra Şark el-Avsat'a bir röportaj vererek telefon konuşmalarını doğrulayan ve bunu Lübnan'ın çıkarları için yaptığını savunan Sakr, her ne olduysa, İstanbul'daki toplantıda bu iddiaları yalanlayarak Suriye'deki çetelere aslında "süt" dağıtımını organize ettiğini iddia etti!

Sakr, daha önce kabul ettiği telefon konuşmalarının 500 dakikalık konuşmaların sadece birkaç dakikasını oluşturduğunu, sözlerinin çarpıtılarak Suriyeli muhaliflere silah desteğinde bulunduğu izleniminin yaratıldığını savundu.

(soL - Haber Merkezi)