Sarkisyan: Türk halkını hedef almıyoruz

24 Nisan nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "Ermeni kardeşimden özür diliyorum" imza kampanyasını başlatanlara teşekkür etti ve Türk halkını hedef almadıklarını belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan "Soykırımını anma günü"nde açıklama yaptı ve Türk halkını hedef almadıklarını söyledi.

"Ermeni kardeşimden özür diliyorum" başlıklı imza kampanyasını başlatanları "tarihi adalet için mücadele veren, acılarımızı paylaşan Türk aydınları" olarak tanımlayan Sarkisyan, desteklerini iletti.

Serj Sarkisyan, "Sevgili vatandaşlarım. Bugün, Ermeni Soykırımı'nın masum kurbanlarının anısının önünde eğiliyoruz" sözleri ile başlayan mesajında "94 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu, devlet seviyesinde Ermeni soykırımını yaptı" ifadesini de kullandı.

Sarkisyan soykırımın Türkiye tarafından tanınmasının ikili ilişkilerin kurulması için bir ön koşul olduğunu ve Türk halkını hedef almadığını defalarca kez dile getirdiklerini söyledi.

Bazı Ermeniler 24 Nisan günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte Türk bayrağını yaktı. Yerel saat ile 9:00'da başlayan anma töreni nedeniyle binlerce Ermeni "soykırım Anıtı"nı ziyaret etti.