Raúl Castro Venezuela’da

Küba Devlet Başkanı Raúl Castro, Venezuela’ya bir resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Bu ziyaret, Karakas’a varan Castro’nun, devlet başkanlığı görevini aldığından beri yabancı bir ülkeye yaptığı ilk resmi ziyaret anlamına geliyor.

soL (DIŞ HABERLER) Raúl Castro, Küba Devlet Başkanlığı görevini aldığı Şubat ayından bu yana ilk defa yurtdışında bir ülkeye yaptığı ziyaret olan Venezuela ziyaretine başladı. Ziyarette, iki ülke arasında zaten iyi durumdaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi bekleniyor.

Raúl Castro, Venezuela lideri Hugo Chávez tarafından karşılandığı havaalanından çıkarak ilk önce "Kurtarıcı" Simón Bolivar'ın anıtına çiçek bıraktı. Daha sonra iki devlet başkanı, görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Miraflores Sarayı'na geçtiler.

Buluşma, 9. Hükümetlerarası Karma Komisyon Toplantısı'yla aynı vakte denk geliyor. Toplantıda 311 ekonomik ve sosyal işbirliği projesi ele alınıyor. Projeler kapsamında 1400 Kübalı ziraat uzmanı ve 6 bin spor eğitmeni Venezuela'da görev alacak. Ayrıca Küba, Venezuela'nın erişimin zor olduğu bölgelerinde 6 bin güneş enerjisi sistemi kuracak.

Venezuela da Küba'ya 78 milyon ampul gönderdi. İki ülke arasındaki personelin iletişimi için alternatif iletişim yolları oluşturulurken, enerji gibi kilit önemdeki sektörlerde de yeni ortak şirketlerin kurulması için düğmeye basıldı.