Peres: Türkiye İran'ın alternatifi olmaya çalışıyor

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Davos'ta yaşanan gerilime rağmen Başbakan Erdoğan'a yönelik saygısının değişmediğini söyledi. Türkiye'nin İran'a alternatif olmaya çalıştığını söyleyen Peres bu role olumlu baktıklarını kaydetti.

soL (HABER MERKEZİ) Davos'ta yaşanan tartışmayı değerlendiren Şimon Peres Başbakan Erdoğan'a olan saygısının değişmediğini söyledi.

Türkiye'nin Ortadoğu'da İran'ın tek alternatifi olduğunu kaydeden Peres, İsrail ile Türkiye arasında köklü bir ilişki olduğunu söyledi.
Yaşanan Tartışmanın Türkiye ile ilişkilerini etkilemeyeceğini söyleyen Peres forumun yapıldığı İsviçre'nin Davos kasabasında gazetecilere konuştu. "Bizim Filistinliler ile sorunumuz var" diyen Peres, Türkiye ile sorun istemediklerini belirtti.
Tartışmadan sonra Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirten Peres, "Bunun kişisel veya ulusal bir sorun olarak görmüyorum. İlişkiler olduğu gibi kalabilir. Ona olan saygım değişmedi. Bu bir görüş alışverişiydi ve görüşler görüştür" dedi.
Peres, Türkiye'nin Ortadoğu'daki arabulucu gücünün devam etmesini umduğunu dile getirerek, "Türkiye, İran'a bir cevap olmalı. Ortadoğu'ya bir seçenek sunuyorlar. Umarım bunu yapmaya devam edecekler'' dedi.
Şimon Peres, paneldeki diğer konuşmacıların "çirkin" bir İsrail portresi çizmesi üzerine sert bir dille konuşmak zorunda kaldığını kaydetti.