Pakistan'da bombalı saldırı: 70 ölü

Pakistan'da yılın ilk gününde bir spor salonuna düzenlenen bombalı saldırıda 70 kişi öldü, onlarca yaralı var. Saldırının Taliban'a karşı yürütülen operasyonlara cevaben gerçekleştirildiği sanılıyor.

Pakistan kuzeybatısındaki Lakki Marwat kentinde gerçekleşen voleybol turnuvası, bir bombalı saldırıya sahne oldu. Salonun dışındaki bir araçta gerçekleşen patlamanın şiddetiyle spor salonunun tavanı çöktü, civardaki bazı binalarda da hasar gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin bulunduğu salonda ilk belirlemelere göe 70 kişi öldü. Onlarca ağır yaralı oduğundan, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Maçın oynandığı spor salonunun hemen yanında bomba yüklü bir aracın patlatıldığı tespit edilirken, henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Ancak, Taliban’ın güçlü olduğu yarı özerk Güney Veziristan bölgesi ile Pakistan arasında sınır oluşturan Lakki Marwat kentinde Taliban’a karşı savaşan milisler oluşturulduğu için Taliban’ın bu şekilde bölge halkına gözdağı vermeyi amaçlıyor olabileceği sanılıyor.

Pakistan ordusu Güney Veziristan bölgesinde Taliban’a karşı geniş çaplı operasyonlar başlattığından beri gerçekleşen intihar saldırılarında şimdiye dek en az 500 kişi hayatını kaybetti.
(soL - Dış Haberler)