ÖSO: 'Türkiye misilleme yapmakta haklı'

Akçakaleye düşen top mermisi ve Türkiye’den gelen misillemenin ardından Suriye muhalefetinin provokatif açıklamaları sürüyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Malik el-Kürdi Türkiye’nin misilleme yapmakta haklı olduğunu ileri sürdü.

AA muhabirine konuşan el-Kürdi, "Suriye, komşuları Ürdün ve Lübnan gibi Türkiye'nin de egemenliğini ihlal ediyor. Esed yönetimi, Türk uçağının düşürülmesi gibi eylemlerle Türkiye'yi savaşın içine çekerek rejime can vermek istiyor" dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı misillemenin haklı olduğunu ileri süren Kürdi Suriye muhalefetinin emperyalizmden destek talebini yineleyerek, "Sadece Türkiye'nin değil dünya devletlerinin de harekete geçmesini bekliyoruz. Bölge tehdit altında. Karşı koymada gecikmek, bölgede mezhepsel çatışmalar, ölü ve yaralı sayılarının artması, ekonomik, sosyal zararların büyümesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

Kürdi ayrıca, Akçakale ilçesinin karşısında Suriye tarafında bulunan Tel Abyad'da merkezi bölgelerin muhaliflerin kontrolüne geçtiğini ileri sürdü, ancak kırsal alanlarda mevzilenen Esed güçlerinin top atışlarına devam ettiğini söyledi.