ÖSO komutanının bu açıklaması pes dedirtti!

Batılı ülkelerden ÖSO'ya silah desteği sağlamak amacıyla Brüksel'e giden ÖSO komutanı İdris, muhaliflerin hiçbir ülkeden silah yardımı almadığını iddia ederek şaşkınlık yarattı.

Kendisine Özgür Suriye Ordusu adı veren grubun Genelkurmay Başkanı Selim İdris, dün Brüksel'de AB Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, ÖSO'nun silahlandırılması için destek istedi.
 
AB'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosundan dolayı ÖSO'nun da silahtan mahrum kaldığını iddia eden İdris, ÖSO'nun silahlandırılması halinde Suriye yönetiminin bir ay içerisinde devrilebileceğini öne sürdü.
 
YDH'nin aktardığı göre, İdris "Eğer, ÖSO'nun ihtiyacı olan silahları elde edersek, bir aydan daha kısa bir zamanda rejimi devirebileceğiz. Ben, söylediklerimden mesulüm. Fakat eğer ÖSO silahlandırılmazsa kriz daha da derinleşecek, Suriye yerle bir olacak ve mültecilerin sayısı artacak" dedi.
 
Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı milletvekilleriyle bir araya gelen İdris, şimdiye kadar sadece Körfez ülkelerinin Suriye halkının samimi ve vefalı dostu olduğunu ispatladığını söyledi. İdris, "Rejimin devrilmesinden sonra da Körfez ülkeleri, Suriye'nin imarına destek olacaklar" dedi.

İdris kimi kandırıyor?
Özgür Suriye Ordusu'nun şuana kadar hiçbir devletten silah almadığını iddia eden İdris, ÖSO'nun silahlarını şimdiye kadar kara borsadan elde ettiğini öne sürdü. İdris, "ÖSO'da 150 bin asker var. 250 bin devrimci de silahın gelmesi halinde ÖSO'ya katılmaya hazır" derken, her türlü aşırılığa karşı olduğunu vurgulayan İdris, kendisinin de “mutedil İslamı” desteklediğini söyledi.

Ancak İdris hiçbir ülkeden silah almadık dese de daha önce birçok kez uluslararası basına konuşan ÖSO komutanları özellikle Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan silah yardımı aldıklarını açıklamıştı. Hatta Guardian muhabirine konuşan Suriyeli bir silah kaçakçısı, kamyonlarca silah sevkiyatının Suriye sınırına yakın bir Türk karakolundan yapıldığını söylemişti.

Yine, Lübnan'da Hizbullah karşıtı Gelecek Hareketi üyesi milletvekili Okab Sakr'ın, İstanbul'da kurulan operasyon odalarından Suriye'deki savaşı yönettiği ve muhalifleri silahlandırığı ortaya çıkmıştı.

Selim İdris, 3 hafta önce de Fransa'nın başkenti Paris'e giderek, Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ÖSO'nun silahlandırılması projesi üzerine görüş alışverişinde bulunmuştu. Paris'teki temasları sonrasında İdris, silahlandırma konusunda Fransa'nın desteğini kazandıklarını, Suriye halkının yakında iyi haberler duyacağını söylemişti.

(soL- Dış Haberler)