Lübnanlı milletvekili Okab Sakr: 'Suriyeli muhalifleri Türkiye'den silahlandırıyorum'

Lübnanlı milletvekili Okab Sakr, Suriye’deki muhalif grupları Türkiye’den silahlandırdığını kabul etti. Yaptıklarımdan pişman değilim diyen Sakr yargılanmaya hazır olduğunu ifade etti.

Lübnan'da Hizbullah karşıtı Gelecek Hareketi üyesi milletvekili Okab Sakr, Suriyeli muhalifleri Türkiye'den silahlandırdığına yönelik çıkan iddiaları doğruladı.

El Akbar gazetesi, daha önce Suriye’deki silahlı muhaliflere silah sağlanmasından sorumlu olduğu ortaya çıkan El Müstakbel Partisi milletvekili Okab Sakr’a ait telefon görüşmelerini ele geçirdiklerini açıklamıştı. soL Gazetesi’nin de manşetine taşıdığı haberde, Sakr’ın, Türkiye’deki üç operasyon merkezinden Suriye’deki savaşı nasıl yönettiği ve muhalifleri nasıl silahlandırdığı anlatılmıştı.

Asharq el-Evsat gazetesinin haberine göre, Sakr, Al Akbar tarafından ortaya çıkarılan ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu doğruladı.

“Evet, bu benim sesim ve bunlar benim sözlerim” diye konuşan Sakr, “Eylemlerimden yalnızca ben sorumluyum. Bırakalım yargı görevini yerine getirsin” dedi. “Yaptıklarımla gurur duyuyorum. Ne yaptıysam Lübnan'ın menfaatleri için yaptım" diyen Sakr, dokunulmazlığının kaldırılmasına ve yargılanmaya hazır olduğunu kaydetti.

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri’nin kendisini Suriye halkı için gerekli olan insani, siyasi ve medya desteğinin sağlanması konusunda görevlendirdiğini ifade eden Sakr, yakın bir zamanda bildiği her şeyi bir canlı yayın programından anlatacağını belirtti.

Okab Sakr ile ilgili daha önce Time gazetesinde çıkan ve soL’da da yer verdiğimiz bir haberde, bu kişinin Suudi Arabistan'ın desteğiyle Türkiye-Suriye sınırında silah dağıtımını organize ettiği ve Suudi yanlısı çeteleri kayırmasının "muhalifler" arasında hoşnutsuzluğa neden olduğu iddiaları yansımıştı. Ancak milletvekili, 7 Kasım günü Future TV’ye yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen bütün suçlamaları reddetmiş, kendisini suçlayanların ellerinde kanıtları varsa mahkemeye başvurmasını istemişti.

(soL- Dış Haberler)