Obama destekli militarizm

Amerika&#039nın köklü üniversitelerinden Columbia&#039da 40 yıl önce militarizm karşıtı mücadele ile yasaklanan, öğrenciler içinden orduya yedek subay seçme uygulaması, Obama&#039nın da desteği ile yeniden gündeme geldi. Uygulama, burs karşılığında en &quotparlak&quot ama &quotyoksul&quot öğrencileri orduya almayı hedefliyor.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'nin prestijli &uumlniversitelerinden olan Columbia'da 40 yıl &oumlnce b&uumly&uumlk protestolarla elde edilen militarizm karşıtı kazanımlar, Obama'nın da desteğiyle tehlikeye girdi. Kamp&uumls i&ccedilinde lisans &oumlgrencilerini burs karşılığında yedek subay olarak orduya yazılmaya y&oumlnlendiren faaliyetler y&uumlr&uumlt&uumllmesi, Columbia &Uumlniversite'sinde yasaklanmasına rağmen ABD'de yaygın bir uygulama. Ancak, se&ccedilim kampanyası d&oumlneminde Obama'nın desteğini alan ordu, se&ccedilimlerin ertesinde Columbia'ya da g&oumlz dikmiş durumda.

Mlitarizm karşıtları az farkla &oumlnde
Yapılan araştırmalar, s&oumlz konusu uygulamanın okulllarındhayata ge&ccedilirilmesi konusunda &oumlğrencilerin ikiye ayrıldığını g&oumlsteriyor. Ancak, 0.56 gibi k&uuml&ccedil&uumlk bir oranla da olsa şimdilik karşıt olan grup &oumlnde. Yine de ordu karşıtı kampanya y&uumlr&uumlten &oumlğrencilerin m&uumlcadelelerini dayandırdıkları nokta &quotanti-emperyalist&quot bir bilinci yansıtmıyor. &Oumlğrenciler, ordunun eşcinsellere ayrımcılık uygulaması nedeniyle kamp&uumlslerinde askerleri istemiyorlar.

Orduya kapısını a&ccedilmayana federal kaynak yok
ABD'de pek &ccedilok &uumlniversite, federal kaynaklardan &oumldenek alabilmek i&ccedilin ordu ile işbirliği yapmayı tercih ediyor. Zira, orduya kapılarını kapatan okullar &oumldenekten mahrum bırakılıyorlar.