Mısır Gazze’ye yardıma izin vermeyecek

Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Gazze’ye yardım götüren "Viva Palestina” konvoyu mensuplarının Mısır topraklarında düşmanca eylemlerde bulunduklarını öne sürdü.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, bundan böyle Gazze Şeridi'ne yönelik yardım konvoylarının ülkesinin topraklarından geçişine izin vermeyeceklerini söyledi. Ebulgeyt Washington'da yaptığı açıklamada, "Mısır, bundan böyle konvoylara tipi, nereden geldiği veya organizatörü ne olursa olsun topraklarından geçişe izin vermeyecek” dedi. Ebulgeyt, İngiltere’den yola çıkan "Viva Palestina” konvoyu mensuplarının Mısır topraklarında düşmanca eylemlerde bulunduklarını öne sürdü.

Galloway sınır dışı edildi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukaya verdiği destek nedeniyle tepkilere hedef olan Mısır, “Viva Palestina” konvoyunun Gazze’ye geçişini günlerce engellemiş ve konvoydakilere büyük baskı uygulamıştı. Konvoy, bir hafta gecikmeyle Çarşamba gecesi Gazze’ye girmeyi başarmıştı. Ancak konvoydakilerin Gazze’den ayrılması da olay oldu. İngiliz Meclisi milletvekili George Galloway, önceki gün Mısırlı yetkililer tarafından zorla bir uçağa bindirilip ülkeden sınır dışı edildi.

Kahire Havalimanı'nda konvoydaki ikisi Türk altı kişinin pasaportuna da polis tarafından el konuldu. Pasaportların daha sonra sahiplerine iade edildiği ve konvoy üyelerinin büyük bölümünün Mısır’dan ayrıldığı belirtildi.
(soL - Dış Haberler)