Mesut Bozkır gitti Saakaşvili yasta

Nur cemaati akademisyenlerinden Mesut Bozkır'ın ülkeden ayrılmasının ardından Gürcistan ‘yasa’ boğuldu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili, iki ay önce 18 yıl boyunca Gürcistan’da Uluslararası Karadeniz Üniversitesi ve Çağlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Nur cemaatinin akademisyenlerinden Mesut Bozkır'a, Gürcistan'da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı sadece yabancılara verilen ve çok az sayıda kişinin aldığı (Altın Post) Üstün Hizmet Madalyası vermişti.

Saakaşvilli bununla da yetinmeyerek bir günlüğüne özel uçağı ile Türkiye’ye gelerek kendisini eğitim gönüllüsü olarak tanımlayan Mesut Bozkır’a çalıştığı kurumda plaket taktim etti.

Gürcistan’dan ayrılmaya karar veren Mesut Bozkır için verilen veda davetinde kendisinin Gürcistan’dan ayrılmasından duyulan üzüntü geceye damgasını vurdu.

Gecede duygularını dile getiren Gürcistan Devlet Başkanı’nın annesi Prof. Dr. Giuli Alasania: "Ben bugün kendimi aciz hissediyorum" diyerek başladığı konuşmasında birkaç gün önce Mesut Bozkır’ın Gürcistan'dan ayrılacağını duyduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi.

Mehmet Bozkır’ın Gürcistan’da kalması için neler yapılabileceğini uzun uzun düşündüğünü de belirten Prof. Dr. Giuli Alasania “Gürcistan'dan Gürcistan'ı çok seven bir insan gidiyor ve biz hiç bir şey yapamıyoruz. Bu elimizde değil. Mesut Bey Gürcistan'ı çok seviyor. Bunu başarabilmek kolay değil. Sevgi para ile alınamaz, zorla da kendini kimseye sevdiremezsin” gibi sözlerle Mesut Bozkır’ın kendileri için ne kadar değerli olduğunu anlattı.

Ayrıca Mesut Bozkır’ın Gürcistan’da yürüttüğü faaliyetleri insanlara sevgi dağıtmak olarak tanımlayan Alasania, Gürcistan için, Gürcü halkı için yaptıklarını asla unutamayacağını belirtti.

Gecede söz alan Tiflis Valisi birinci yardımcısı Mamuka Akhvlediyani de Bozkır’ın gidişini üzüntüyle karşıladıklarını vurguladığı bir konuşma yaptı. Mamuka Akhvlediyani Bozkır ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini ve Bozkır’ın Gürcistan ile Türkiye arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Mesut Bozkır ile çalışmalar yürüten Gürcistan'ın ünlü yönetmenlerinden Elder Şengelia da gecede duygularını ve üzüntüsünü dillendirenler arasındaydı. Kendilerini anlamayanlara da beraber sevgi götürdüklerini belirten yönetmen Bozkır ile bir gün mutlaka tekrar buluşacaklarını vurguladı.

Gecenin sonunda konuşma yapan medya patronları ise Mesut Bozkır’ın ne kadar çok yönlü biri olduğunu vurgularcasına salonda karşılaşmak bile istemedikleri insanlarla aynı masada oturabilmelerini Bozkır’a borçlu olduklarını söylediler.

(soL - Gürcistan)