McCain, yalancı Suriye analistini işe aldı

ABD Senatörü John McCain, yalan kimlik bilgileri dolayısıyla Amerikan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nden kovulan Suriye analistini işe aldı.

(soL - Dış Haberler) Eylül ayı içinde, merkezi Washington'da bulunan Amerikan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne yalan kimlik bilgileri beyanında bulunduğu ortaya çıkan Suriye analisti Elizabeth O'Bagy'nin işine son verilmişti.

Öncesinde ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve senatör McCain, O'Bagy'nin Wall Street Journal'da çıkan bir Suriye yazısını, Suriye'ye müdahaleyi savunmak için adres göstermişlerdi. McCain ve Kerry'nin alıntıladığı makalede O'Bagy medyanın Suriye'de savaşan paralı İslamcı çeteler ve El-Kaide haberlerine karşın, ABD'nin Suriyeli muhaliflere askeri yardım götürmesi gerektiğini yazıyordu.

Bu makalenin yayınlanmasından kısa bir süre sonra ise, O'Bagy'nin iddia ettiği gibi Georgetown Üniversitesi'nde doktora yapmadığı ortaya çıkınca işine son verilmişti.

Suriye'ye askeri müdahale konusunda direten John McCain ise yalan beyanda bulunan O'Bagy için "Elizabeth çok yetenekli bir araştırmacı, O'nun analizlerinden çok etkilendim ve ofisime katılmasını dört gözle bekliyorum" dedi. Kerry, O'Bagy'nin makalesinden çok etkilendiğini ve 26 yaşındaki analistin büyük bir yetenek olduğunu belirtiyor.

O'Bagy, Özgür Suriye Ordusu'nu finanse ettiği belirtilen ABD'nin Suriye Acil Görev Gücü'nün politik direktörü olarak da görev yapıyordu.