Küba’yla Venezuela’dan 285 ortak proje

ALBA Zirvesi için Küba’ya giden Venezuela lideri Hugo Chávez ile Raúl Castro, iki ülke arasında 285 yeni ortak projeye imza attılar.

Latin Amerika ülkelerinin bütünleşme adımları arasında en hızlı ilerleyen örnek olan Venezuela ve Küba arasındaki ilişki hızlı adımlarla gelişmeye devam ediyor. 13-14 Aralık’ta düzenlenecek olan ALBA zirvesi için Venezuela lideri Hugo Chávez Küba’ya gitti.

Küba Devlet Başkanı Raúl Castro ile Hugo Chávez, iki ülke arasında 285 yeni ortak projeye imza attılar. Projeler madencilik, enformatik, sağlık, iletişim, hidromekanik ve tarım gibi çok sayıda alanı kapsıyor. Chávez, bu projelerin iki halkın da çıkarı için sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Projelerin toplam 3 milyar 161 milyon dolar maliyete sahip olacağı kaydedildi. Chávez, iki ülkenin ulaştığı işbirliği ve ortaklığın daha önce görülmemiş bir düzeyde olduğunu belirtti.

Chávez, “Bu anlaşmaların bir tekini bile atlamamalıyız, soğumalarına izin vermemeliyiz, bunları hayata geçirmeyi ve teşvik etmeyi sürdürmeliyiz” dedi. Raúl Castro, “Yeni bir adım attığımız Küba’yla Venezuela arasındaki işbirliği, kıtanın ve Karayipler’in diğer ülkelerinin takip etmesi gereken bir bütünleşme örneğidir. İnsanlığın önündeki tehlikelere karşı direnmeliyiz, bu tarihin bize yüklediği bir ödev” dedi.

(soL - Dış Haberler)