İsrail'i protesto edenlerin Starbucks tepkisi

Lübnan'da gerçekleşen İsrail protestosunda İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle Starbucks'a giriş engellendi.

soL (DIŞ HABERLER) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan göstericiler Starbucks'ın bir şubesini, şirketin üst yöneticisi Howard Schultz'un İsrail ordusuna para bağışı yaptığı gerekçesiyle kapattı.

Dünyanın en büyük kahve mağazaları zincirlerinden olan ABD şirketi Starbucks'ın Lübnan'da bulunan bir şubesi önünde toplanan gösterici grup İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı protesto eden dövizler taşırken, Starbucks çalışanlarının içerdeki ışıkları söndürmesinin ardından, kafaye dışarından girişi engellediler. Bu sırada içeride bulunan müşterilerde dışarı çıktı.

Göstericiler Starbucks'ın üst yöneticilerinden Howard Schultz'un İsrail ordusuna para bağışı yaptığı için şirketi hedef aldıklarını söylerlerken, kafenin camlarına da çeşitli pankartlar asıldı. Göstericiler ayrıca, "Lübnan ve Filistin çocukları uyarıyor: Starbucks içecekleri ölümcül silah alımlarını destekliyor" pankartı taşırken, şirketin şirketin yeşil-beyaz logosu üzerine Davud Yıldızı yaptılar.

Şirket yönetiminden yapılan açıklamada ise, herhangi bir çalışan ya da hissedarın kişisel tavrının şirket politikasını yansıtmayacağı ve Starbucks'ın İsrail'i desteklediği iddialarının doğru olmadığı iddia edildi.