İsrail'deki Filistinliler kendi parlamentosunu kuracak

Seçime girmesi engellenen Balad Partisi karar üst mahkeme tarafından bozulmazsa alternatif bir Filistinli parlamentosu kuracaklarını açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail'de yaklaşan seçimlere girmesi engellenen Balad Partisi, yüksek mahkemeye yaptıkları itirazın sonuç getirmemesi durumunda işgal altında yaşayan Filistinlilerin alternatif parlamentosunu kuracaklarını açıkladı.

Balad Milletvekili Cemal Zahalka "Eğer yüksek mahkeme sonuç vermezse, arapların alternatif parlamentosunu oluşturma çağrısı yapacağız" dedi.

Zahalka açıklamasının devamında kendileri hakkında alınan kararın İsrail işgali altında yaşayan ve bu ülkenin vatandaşı olan Filistinlilerin ayrılık isteğini hızlandırdığını belirtti.

İKP: Seçimleri boykot etmeyin
İsrail'in varolma hakkını tanımadığı gerekçesiyle kapatılan Balad Partisi'nin çağrısı İsrail Komünist Partisi (İKP) tarafından eleştirildi. Balad'ın seçimlere girmesinin engellenmesinin İsrail'de yaşayan Filistinlilerin seçimleri boykot etmesini sağlama ve parlamentodaki sağı güçlendirme gibi hedefleri olduğunu söyleyen İKP, İsrail'de bir muhalefetin mutlaka Yahudilerin ve Filistinlilerin ortak sesi olması gerektiğini söyledi.

İKP tarafından yapılan açıklamada yüksek mahkemenin İsrail parlamentosunun aldığı "ayrılıkçı" kararı iptal etmesini istedi.