İsrail ve Hizbullah arasında esir değişimi

İsrail kabinesi, Hizbullah’ın elinde bulunan ve ölü olduğu sanılan iki askere karşılık beş Lübnanlıyı serbest bırakmayı kabul etti.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail, Hizbullah'la esir değişimine yeşil ışık yaktı. Kabine, 2006 yılında kaybolan iki askere karşılık beş Lübnanlıyı serbest bırakmayı kabul etti. Esir değişiminin bugün sınırda Birleşmiş Milletler (BM) denetiminde yapılması bekleniyor.

İsrail'in 2006'da Lübnan'a düzenlediği hava saldırısı sırasında düşen bir savaş uçağıyla kaybolan Ehud Goldwasser ve Eldad Regev'in hayatta olmadığı sanılıyor.

Hizbullah'ın teslim edeceği iki askere karşılık İsrail tarafı, beş Lübnanlı tutsağı serbest bırakacak. İsrail ayrıca yıllardır süren çatışmalarda ölü olarak ele geçirdiği 200 Lübnanlı ve Filistinli tutsağın naaşlarını da teslim edecek.

İsrail'in serbest bırakacağı tutsaklar arasında 3 İsrailliyi öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan Samir Kantar'ın da bulunması ülkede tartışma yaratırken, Hizbullah militanlarının serbest bırakılacak tutsaklara büyük bir karşılama töreni hazırladığı kaydedildi.

İsrail ile Hizbullah arasında 1991'den bu yana yedi kez esir değişimi gerçekleşti.