İsrail bir yardım gemisini vurdu

Gazze&#039ye sağlık malzemesi götürmekte olan uluslararası yardım gemisi İsrail hücumbotu tarafından vuruldu.

Engin Doğancı (DANİMARKA) Gazze'ye y&oumlnelik vahşi saldırısını t&uumlm hızıyla s&uumlrd&uumlren İsrail, a&ccedil, yaralı ve ilaca muhta&ccedil Filistinlilere yardım edilmesine de izin vermiyor. Gazze'ye sağlık malzemesi g&oumlt&uumlrmekte olan &Oumlzg&uumlr Gazze hareketine ait uluslararası yardım gemisi İsrail deniz kuvvetlerine mensup bir h&uumlcumbot tarafından vuruldu.

Saldırıya uğrayan yardım gemisinde Gazze hastanelerinde &ccedilalışmak i&ccedilin g&oumln&uumlll&uuml olan doktorların yanı sıra ABD Kongresi &uumlyesi Cynthia McKinney ve G&uumlney Kıbrıs milletvekillerinden Eleni Theocharous bulunuyordu.

Gemi saldırıya uğradığı sırada gemide bulunan Caoimhe Butterly isimli 31 yaşındaki İrlanda vatandaşı&nbspkadın dayanışmacı yaşananları ş&oumlyle anlattı:

&quotGazze&acuteye doğru yol alırken, İsrail deniz kuvvetlerine bağlı h&uumlcumbotların tacizine uğradık. Gemimiz &ccedilevrildi, hava işaret fişekleriyle g&uumlnd&uumlz gibi aydınlatıldı ve ağir projekt&oumlrler gemimizin kaptan k&oumlşk&uumlne &ccedilevrilerek yol alamamız engellendi. Buna rağmen yola devam etme konusundaki kararlılığımız karşısında, bir h&uumlcumbottan gemimize doğrudan ateş a&ccedilıldı.

Vurulmamızın ardından gemimizin telsiziyle irtibat kuran israil askerleri geri d&oumlnmemiz gerektiğini &quotGazze&acutedeki ter&oumlristlere yardım ulaştırmaya &ccedilalışmamızın kanunsuz bir eylem olduğunu ve buna izin verilmeyeceğini&quot s&oumlylediler. Su almaya başlayan gemimiz daha fazla yol alamayacak durumda olduğu i&ccedilin Kıbrıs'a &ccedilekildi ve y&uumlk&uumlm&uumlz&uuml L&uumlbnan bandıralı başka bir gemiye aktarmak zorunda kaldık ancak Gazze&acuteye ulaşana kadar defalarca denemek zorunda kalsak da bu yardımı Gazze halkına ulaştıracağız.&quot