İslamcı çeteler ABD ile Türkiye'de görüşecek!

Suriye'de faaliyet yürüten 6 İslamcı örgütün birleşmesiyle kurulan İslami Cephe'nin ABD istihbaratıyla önümüzdeki günlerde Türkiye'de görüşeceği açıklandı.

(soL - Dış Haberler) Reuters'in haberine göre Suriye'de faaliyet gösteren 6 İslamcı örgütün geçen ay birleşmesiyle kurulan İslam Cephesi, ABD İstihbaratı ile önümüzdeki günlerde Türkiye'de görüşecek.

Görüşmeler ÖSO'nun gölgede kaldığını gösteriyor
ABD ile İslamcı gruplar arasında kurulması beklenen bu temas, yeni kurulan İslami Cephe'nin, görece daha ılımlı olan ve Batılı ve Arap güçlerin Suriye yönetimini devirebilecek bir güç olması için beyhude bir çabayla oluşturdukları ÖSO birliklerini ne ölçüde gölgede bıraktığını gösteriyor.

Görüşmelerde İslami Cephe'nin gelecek dönemde çizeceği doğrultuya da karar verilebileceği belirtiliyor. İslami Cephe militanları, Türkiye'deki temaslarda, ABD'nin kendilerine yapacağı yardımın da görüşülmesini bekliyor.

Türkiye'deki diplmatik kaynaklar, ABD Suriye Büyükelçisi Robert Ford'un önümüzdeki günlerde Türkiye'de olmasının beklendiğini, Ford'un programının ise henüz netleşmediğini ifade etti.