“Hadi barışın çocuklar”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Davutoğlu ile Binyamin Ben Eliezer arasında Brüksel'de yapılan gizli görüşme konusunda "son haftalar ve aylarda, iki ülke arasında var olan çatlakların onarılmasında yardımcı olabileceğini umduğumuz bu tür diyalogları destekliyoruz" dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki gizli görüşmenin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Crowley, "Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmede, ABD'nin destekleyici bir rolünün olup olmadığına" yönelik soruya karşılık olarak, iki ülkeyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerde, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin, sadece bölgenin çıkarına değil, ABD'nin de bölgedeki çıkarlarına olduğunu iki tarafa da anlattıklarını belirten Crowley, iki ülke arasındaki ilişkilerin "değerli" olduğunu açıkladı.

Crowley, Türkiye'nin geçmişte birçok kez İsrail ve bölgedeki diğer ülkeler arasında önemli arabuluculuk rolü üstlendiğini, Türkiye'nin, Orta Doğu'da, İsrail ile uzun zamandır ilişkisi olan bir kaç ülkeden biri olduğunu hatırlattı.

Crowley, Brüksel’de yapılan görüşme konusunda, "Son haftalar ve aylarda iki ülke arasında var olan çatlakların onarılmasında yardımcı olabileceğini umduğumuz bu tür diyalogları destekliyoruz" dedi.

(soL - Dış Haberler)