Erdoğan'a yanıt: PKK taşeron değil

Amerikan-Türk Konseyi Başkanı Richard Armitage, Başbakan Erdoğan’ın “PKK taşeronluk yapıyor” sözlerine yanıt verdi: “Bildiğim kadarıyla PKK taşeron değil.”

Amerika-Türk Konseyi (ATC) Başkanı, ABD eski Savunma ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage, Türkiye ziyareti dahilinde Ankara'da bir basın açıklaması düzenledi. Armitage, PKK konusunda Türkiye ve ABD arasında iyi bir işbirliği olduğunu söylerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK taşeronluk yapıyor” sözleri ile ilgili “Bildiğim kadarıyla PKK taşeron değil” dedi.

"Taşeron olsa, ABD işverenini tanırdı"
Armitage, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdiği açıklamasında, “Eğer taşeron olsa o zaman bu taşerona işveren kişi bizim ortak düşmanımız olurdu. Öyle bir şey yok” diye konuşarak, "taşeron" tartışmasına ilginç bir yorum getirdi.

ATC Başkanı Başbakan Erdoğan’ı “Hamas terör örgütü değil” görüşüne katılmadığını da ifade ederken, İsrail’in “Gazze Filosu” operasyonunu ise “hata” olarak nitelendirdi.

"Türkiye çekimser kalmalıydı"
Türkiye’nin İran'a uygulanacak yaptırımlara “hayır” oyu kullanmasının ABD’de yaygın bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Armitage, ABD’de Türkiye’nin neden çekimser kalmadığının merak edildiğini söyledi.

Armitage, Türkiye ile ABD’nin masaya oturarak gerçek bir diyalog ile birbirlerini anlamaları gerektiğini savunarak, Afganistan ile Irak ile ilgili Türkiye ve ABD arasında başta istihbarat paylaşımı olmak üzere birçok konuda çok iyi bir işbirliği yapıldığını vurguladı.

Basın toplantısında Türkiye programını da açıklayan Armitage, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Genelkurmay ve Dışişleri üst düzey yetkilileri ile görüşeceğini belirtti.

ATC Başkanı ayrıca, CHP Genel Başkanı ile de görüşecek. Armitage, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun randevu talebini kabul etmesini memnuniyetle karşıladığını da açıkladı.

(soL-Haber Merkezi)