BM ve ABD askerleri Haitilileri dövdü

Haiti'de, gerekli yerlere iletilmeyen birikmiş yardımları taşımak için ABD denetimindeki havaalanına gelen Haitililer, BM ve ABD askerleri tarafından dövülürken görüntülendi.

Deprem nedeniyle meydana gelen büyük can ve mal kaybından oldukça kötü etkilenen ve yiyecek, temiz su ve ilaç gibi birçok ihtiyacı olan Haitililer, bunlar yetmezmiş gibi bir de ülkedeki askeri birliklerden zulüm görüyor.

“Yoğun kalkış ve iniş trafiğinde düzeni sağlamak” amacıyla, Haiti'ye yardım getiren bazı uçakların inişlerine izin vermeyen, havaalanını denetimi altında tutan ABD birlikleri, olanlar dünya basınında gündeme geldikten sonra havaalanını yardım uçaklarına açtı. Bu gelen yeni yardımlar ve ABD'nin havaalanını işgalinden bu yana orada birikmiş olan yardımların taşınıp gerekli yerlere ulaştırılması işinde çalışmak için birçok Haitili havaalanına geldi. Çalışmak için havaalanına gelen Haitililer, BM “barış güçleri” tarafından dövülürken görüntülendi. CubaTV tarafından kaydedilen görüntülerde, çalışmak için havaalanına geldiklerini söyleyen Haitililerin, mavi kasklı BM “barış güçleri” ve ABD askerleri tarafından şiddet yoluyla havaalanından uzaklaştırıldığı görülüyor:

(soL-Dış Haberler)